25 Nisan 2015 Cumartesi

MYKONOS'U GÖRMEK İÇİN 5 NEDEN

1-) LITTLE VENİCE

Mykonos'un merkezi de denilebilecek Little Venice, hem yemek yemek için hem de alışveriş yapmak için ideal bir yer. Dar sokaklarında gezerken birçok mağazaya rastlayabilirsiniz.






2-) DELOS

Bu tarihi eser zengini Ada, Eski Yunanlılar tarafından kutsal kabul edilirmiş.Birçok mitolojik öyküsde adı geçen, UNESCO'nun "istisnai derecede büyük ve zengin" nitelemesiyle 1990'da 'Dünya Kültür Mirası Listesi'ne aldığı Delos Antik Kentini gezi rotanıza katmalısınız .Bu Ada'ya limandan kalkan teknelerle ulaşmak mümkün diyor okuduğum kaynak :) onların yalancısıyım :P

                                                                       


 3-) YEL DEĞİRMENLERİ VE ARMENISTIS DENİZ FENERİ

16.yüzyılda tarihlenen Little Venice bölgesindeki yel değirmenleri, o zamanlar Mykonos'un önemli bir ticaret rotasında yer almasının sonucu aslında . O dönemde ticareti yapılan un ve tahılın kolay erişimini sağlamak için limana yakın inşa edilmişlerdir. Ve tabi ki fotoğraf severler için harika bir fon oluşturmakta :) Armenistis Deniz Feneri ise 1891 yılında Hora'nın yaklaşık 5 km kuzeybatısındaki Armistis Burnu'na inşa edilmiştir. 1983 yılına kadar sorunsuz çalışmış. Şimdiki görevi ise fotoğraf karelerine poz vermek ! :)





4-)  PARAPORTIANI KİLİSESİ

Ada'da mutlaka  görülmesi gereken tarihi yapılardan birisi de yapımına 13.yy başlanmış ancak 17.yy bitirilen paraportiani kilisesidir. Kilise Bizans mimarisnden izler taşımaktadır. 5 ayrı küçük kilisenin tek bir yapıya bağlanmasından oluşmaktadır.Kilise Meryem Ana'ya adanmıştır. 



5-) RENKLİ GECE HAYATI

Birçok Hollywood ünlüsünün yaz aylarında soluğu aldığı Mykonos'un Ibizay'la yarışan partileri için Scandinavian Bar, Paradise Club ve Cavo Paradiso gidilebilecek mekanlardan sadece birkaçı.

**Fotoğraflar google görselden alınmıştır!**
**Kaynak Atlasjet dergisi**