24 Nisan 2015 Cuma

EN GÜZEL BAHAR ROTASI

KARPAZ

Herkese merhaba, sizlere burayı anlatmamın sebebi sırf şu soldaki resimdir ! Nasıl güzel bir doğadır.Ben böyle dergilerden gezi yazıları biriktirmeyi çok severim inşallah bir gün burada yazdığım gibi oraları gidip görürüm ve aynı şekilde sizlerde ! :)
Kıbrıs'ın en önemli turistik bölgelerinden Karpaz Yarımadası iklimi, uçsuz bucaksız kumsalları, yaban orkideleri ve endemik bitkileriyle cazip bir seyahat noktası oluşturmakta. Karpaz yarımadası her ne kadar uzun sahilleriyle ünlenmiş olsa da özellikle bahar aynda yetişen yaban orkidelerinin süslediği tepeleriyle Akdeniz 'in en çarpıcı bölgelerinden biri olmakta. Kıbrıs'ın en uç noktası olan Zafer Burnu bölgesinde yer almakta.Nisan ayında ziyaret ederseniz yaban orkidelerini de görmüş olursunuz. Kıbrıs'a özgü 3 tane endemik türde orkide bulunuyor. Bunlar; Kıbrıs Arı Orkidesi, Lapta Orkidesi ve Kıbrıs Anadolu orkidesidir. Karpaz bir tek orkideleriyle değil yabani eşekleri ve caretta caretta'larıyla da öne çıkıyor.



*Kıbrıs Arı Orkidesi










Altın Kumsal 
Kıbrıs'ın en önemli zenginliklerinden biri. Kilometrelerce uzunlukta ve çok ince altın sarısı kumdan oluşmaktadır. bu plajın diğer bir özelliği de soyu tükenmekte olan caretta carettalara ev sahipliği yapmasıdır. Deniz kaplumbağalarının burayı seçmelerindeki etken üreme için gerekli temizliğe ve sessizliğe sahip olmasıdır.





Kantara Kalesi
Girne dağları üzerinde bulunan kale 700 metre yükseklikte kurulmuştur. Arap akınlarının sonrasında Bizanslılar tarafından  inşa edildiği sanılıyor.Kale savunma yeri, asker odaları,su sarnıcı, tonozlu odalar, işaret kulesi gibi bölümler halen görülmektedir.
                                                   

Apostolos Andreas Manastırı
Karpaz burnunun en uç noktasında en önemli Hıristiyan azizlerinden Apostolos Andreas (St. Andrew) adına inşa edilmiştir. bu manastırın birde hikayesi bulunmakta. : Aziz Andreas'un bir gemi yolculuğunda susuzluktan ve hastalıktan kırılan gemi mürettebatına kılavuzluk ederek bu burunun kayalık bir bölgesine demir atatrak karaya çıkar. Tatlı su bulmanın neredeyse imkansız olduğu bu kayalıklarda Aziz Andreas'ın elindeki değneği bir noktaya değdirmesiyle yerden tatlı su fışkırmaya başlar. Bu suyu içen mürettebatın tüm hastalıkları iyileşir., gözleri görmeyenin gözleri açılır. O gün bu gündür buradaki çeşmeden akan suyun çeşitli hastalıklara iyi geldiği söylenir.

                                             

**Fotoğraflar google görselden alınmıştır !**
**Yazıdaki bilgiler onurair aylık dergisinden alınmıştır!**